eSport: Er det en sport eller ej?

Ét af de helt store spørgsmål omkring eSport er, hvorvidt det faktisk er en sport. Det er noget, der er meget delte meninger om. Uanset hvilken mening man har, så kan man ikke ændre på, at det er en industri, der er i rivende vækst. Det er en milliardindustri, der kun vokser år for år – og endda med en stor hastighed.

Der er mange, der mener, at det ikke er en sport, fordi det ikke er en fysisk aktivitet. Andre er af den mening, at det ikke kræver nogle særlige kompetencer. Der er mange fordele ved fysisk sport, da det er sundt, styrker din kondition osv. Spiller du derimod computerspil, så sidder du blot foran en skærm og spiller et spil.

Der er mange, der anser eSport som værende en sport

På den anden side, så er der dog også mange, der anser eSport som værende en reel sportsgren. Det gør sig f.eks. også gældende for både poker og skak. Der kan dog også drages mange paralleller mellem traditionel atletisk sport og eSport. Her er det værd at se på, hvorfor skak er en officiel sport i mere end 100 lande.

Det er en sport, der er både konkurrencepræget, veletableret og er velkendt på globalt plan. Dertil kræver det faktisk også fysisk træning. Hvis du skal være i god mental form, så skal du også have en god fysisk form. Spillerne kan ende med at skulle koncentrere sig i helt op til syv timer i streg, hvilket kræver en god form.

Når du skal koncentrere dig om et spil, uanset om det er skak eller CS:GO, i op til syv timer, så vil både pulsen, blodtrykket og åndedrættet stige. Derfor er det også meget normalt at deltagere ved VM i skak har deres egne kostvejlede og professionelle trænere. Det er præcis, det samme, der gør sig gældende inden for eSport.

Bliver det officielt anset for at være en sport?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at eSport er på vej frem. Der er flere og flere, der følger med, mens mange unge går med en drøm om at blive professionel CS:GO-spiller i stedet for fodboldspiller. Det er et bevis på at det er en industri, der er på vej frem. Det ændrer dog ikke på, at det ikke officielt bliver anset som en sport.

Der er meget, der tyder på, at det er noget, der bliver ændret i fremtiden. Der er flere organisationer, der er begyndt at se mere seriøst på eSport. Derfor går der næppe mange år, før det bliver mere udbredt, at eSport faktisk er en sport. Drømmer du selv om en karriere inden for eSport, skal du dog ikke lade det stoppe dig.

eSport er en stor industri, der omsætter for flere milliarder om året. Det er ikke noget, der bliver ændret på, uanset om det er en officiel sport eller ej. Der er dog mange, der undervurderer hvor krævende, det er at være professionel eSport-spiller. Du skal derfor ikke tro, at det kun handler om at spille computerspil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *