Kvinder ønsker at gøre op med kønsdiskriminering i E-sport

Det er kun få kvinder, der gør karriere inden for E-sport. De få, der vælger at gøre det, bliver ofte udsat for både chikane og en alt for stor forskel på lønnen mellem de to køn. Det er der to kvinder, der ønsker at gøre op med. Det er Steph Harvey og Julia Kiran, der begge er professionelle gamere, der ønsker at ændre på det.

I dag er det mindre end 5% af alle professionelle gamere, der er kvinder. Det er der flere grunde til, men der er dog en stereotype forbundet med gamere. E-sport er stadig en drengeklub, og der er mange kvinder, der bliver chikaneret. Det er også én af de primære grunde til, at der er mange kvinder, der holder sig fra E-sport.

Kvindehold og -turneringer er et skridt i den rigtige retning

I takt med at der er flere kvinder, der er begyndt at spille på professionelt plan, så er der også blevet lavet op til flere hold og turneringer, der kun er for kvinder. Det er noget, der er blandede syn på, men de fleste mener dog at det er et skridt i den rigtige retning. Derfor er det også noget, vi kommer til at se mere til i fremtiden.

Der er dog også mange, der mener, at det ikke er den rette måde at gøre det på. I stedet bør der ikke gøres forskel på mænd og kvinder i E-sport. Det bør i stedet blot være et spørgsmål om evner, når der skal udvælges spillere til et hold eller en turnering. Det er dog endnu ikke noget, vi har set meget til i professionel E-sport.

Der er også stor forskel på pengepræmier

Der er også mange, der henviser til størrelsen på pengepræmierne som værende et stort problem. Der er da også stor forskel på størrelsen af præmierne hos kvindelige og mandlige spillere. F.eks. var der ved The Paris E-sport World Convention en præmire på $75.000 i den blandede pulje, mens der til kvinderne var $15.000.

Dertil er der også stor forskel på, hvor mange penge, de bedst tjenende eSport-spillere har tjent. I skrivende stund er den mandlige eSport-spiller med største indtjening danske N0tail, der har tjent hele $6.889.591 i sin karriere. Dens højst tjenende kvindelige spiller er i skrivende stund canadiske Sasha Hostyn med $335.551.

Der kan være flere grunde til dette, men det handler dog i høj grad om, at de mandlige spillere har adgang til turneringer med større pengepræmier. Samtidig er der også kun ganske få hold, der har kvindelige spillere med i tankerne, når de skal stille hold. Det er én af de diskriminerende ting ved professionel E-sport.

Kvindelige streamer oplever chikane i stor stil

Det er ikke kun ved de professionelle turneringer, at kvinderne oplever chikane. Det er i stor stil også, når de streamer på sider som Twitch. Her oplever de chikane af både seksuel og voldelig karakter. Føromtalte Steph Harvey har endda oplevet, at hun er blevt truet med voldtægt, mens hun har streamet på Twitch.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *